2015. november 4., szerda

Paradicsomos sült makréla krumplipürével

Ez egy olyan egyszemélyes ebéd. Csak magamnak készítettem, kíváncsi voltam, milyen lehet a hal paradicsomosan, sütőben sütve. Csak annyit röviden: fenomenális.
Hozzávalók: 1 makréla hal, fél hagyma, 2 sárgarépa, 2 dl paradicsomlé, 3 evk. olaj, só, bors.
A halat tisztítsuk meg a kopoltyútól és a belsőségektől. Az oldalsó szúrós tüskéket oldaláról vágjuk le, mossuk meg majd papírtörlővel töröljük szárazra. A halat sózzuk borsozzuk, kevés olajjal dörzsöljük be.
A hagymát meg a sárgrépát szeleteljük fel és tegyük egy hőálló tálba, kevés olajjal locsoljuk meg,helyezzük rá a halszeleteket, még kevés vizet öntsünk alá, 30 percig süssük(sütőben),alufóliával letakarva.  
Sütőből kivéve meglocsoljuk paradicsomlével és még jó 10 percig visszatesszük pirulni. Ha kész,  halat egy tányérba szedjük, a maradék szószt mixerezzük, ha szükség utánízesítünk , majd még forrón a halra töltjük. Krumplipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...