Ezt az eléggé gyomorkímélő salátát egy szerb blogon láttam. Kicsit furcsáltam, hogy nincs benne főtt hús és majonéz, de miután elkészítettem és megkóstoltam, nagyon finomnak találtam.
Hozzávalók: 4 főtt sárgarépa, 4 főtt tojás, 4 főtt krumpli, 2-3 savanyú uborka, 200 g trapista sajt, só.
Még: 500 ml aludttej, 1 cikk fokhagyma, só, fehér bors.
A sárgarépát, a tojást, a krumplit meg az ubokát apró kockákra vágjuk. A sajtot a kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a többi hozzávalóval összevegyítjük, sózzuk és kézzel kis gömböket formálunk.
Az aludttejet sózzuk borsozzuk, belereszeljük fokhagymát is és jól elkeverjük.
Egy nagyobb tányérra töltünk a fűszerezett aludttejből, ráhelyezzük gömböcskéket és meglocsoljuk a megmaradt tejjel. Tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése