2016. január 27., szerda

Sült, pácolt disznóoldalas

          
Ha friss disznóoldalast szeretnénk ebédre sütni, azelőtti este a húst mindenképpen pácoljuk be. Sokkal omlósabb, ropogósabb lesz, az íze pedig fenomenális...
Hozzávalók: 1 kg friss oldalas, 2-3 evk. méz, 4 evk. csípős ketchup, 2 evk. mustár, 3 evk. olaj, 3 cikk fokhagyma, só, bors, 1 kisk. mustármag, kevés örölt kömény.
Miután a húst feldaraboltuk, a fenti hozzávalókból készített keverékkel jól bevonjuk és sütésig állni hagyjuk. Másnap egy tepsibe sorakoztatjuk, kevés vizet öntünk alája, 30 percig alufóliával letakarva, majd kitakarva még egy félórát sütjük míg a hús szép piros, ropogós lesz.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Ilyen páccal még ízletesebb lehet. Én az oldalast fokhagymásan szoktam sütni, de nagyon tetszik ez a módszer is! Bocsi de olyan régen voltam nálad hogy még az új blogruhádat sem láttam szép !

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy itt jártál Éva drága és hogy tetszett recept! puszi!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...