2016. február 3., szerda

Párolt disznócomb sajtos gombával, serpenyős krumplival

Hihetetlen finom ez az étel kombináció. Igaz maradékokból raktam össze, de megérte.
Párolt disznócomb
         Hozzávalók: 1kg disznóhús, 2 hagyma, 3 sárgarépa, 4 cikk fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika, olaj.
A húst felszeleteljük, kevés forró olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, majd kevés vízzel felöntjük és pároljuk. Közben a hagymát megpucoljuk, négybevágjuk, a húshoz adjuk, ugyanúgy a sárgarépát  meg a fokhagymát is. Így együtt készre pároljuk.
Sajtos gomba
A megtakarított gombafejeket sózzuk, borsozzuk, mindegyik kalapba egy-egy kis kocka Dalia sajtot teszünk, kevés olajjal meglocsoljuk, sütőppíral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőbe 15-20 percre sülni tesszük. 
Serpenyős krumpli
A főtt burgonyát meghámozzuk, tetszés szerint feldaraboljuk, kevés zsírban, vagy olajban átpirítjuk, sózzuk és kevés fűszerpaprikát hintünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...