2016. február 10., szerda

Darázsfészkes csöröge

      
Húshagyókeddi csöröge egy picit megkésve. Most egy nagyon egyszerű és olcsó receptet hoztam, a formázásán is változtattam.
     Hozzávalók: 2 tojás, 200 g finom liszt, pici só. Még: 50 g porcukor, 1 narancs héja, olaj a sütéshez.
A tojásból meg a lisztből tésztát gyúrunk, fél órát jégszekrényben pihentetjük.
Onnan kivéve, a tésztát mégegyszer átgyúrjuk, lisztes deszkán kiserítjük, meghintjük porcukorral és reszelt narancshéjjal, szorosan felcsavarjuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, majd forró olajban kisütjük.
Papírtörlőre szedjük ki és miután egy picit kihűltek, porcukorral meghintve tálaljuk.

6 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...