2016. február 27., szombat

Dióba forgatott töltött kiflik

     
Ezek nem is kiflik, hanem hordócskák igaz? Dióval meg raháttal töltött köttes kifliket készültem sütni, aztán megint újítottam. Ha jól megfigyelitek a fotót, ez a süti még receptet sem igényel, annyira egyszerű:
köttestésztát gyúrunk, kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk, raháttal vagy ízzel töltjük, felvert tojásfehérjébe mártjuk , aztán darált dióba forgatjuk és sütjük.
    Hozzávalók: 500 g liszt, 25 g élesztő, 150 g  olvasztott margarin, 4 evk. cukor, 1 kisk. só, 2 tojássárga, 300 ml langyos tej.
Köttes tésztát készítünk a szokásos módon. Ha duplájára kelt, kinyújtjuk, négyszögekre vágjuk és tetszés szerint töltjük(raháttal vagy ízzel). Egyenként felcsavarjuk, felvert tojásfehérjébe mártjuk és darált dióba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük.  500 g rahátot, 4 tojásfehérjét és kb. 300 g darált diót használtam , 48 darab lett.

4 megjegyzés:

  1. Ez olyan igazi hétvégi, családi sütemény :) Igaz?

    VálaszTörlés
  2. De aranyos dundik :-) Raháttal nagyon finom lehetett! Mert gondolom gyorsan fogyott....

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...