Először is kedves Leventék! Boldog névnapot! Ez egy meglepetés torta akart lenni ma az uramnak és az is lett. Nagyon megörvendett délben, amikor meglátta. Ennél csúnyább tortát még látott :), de az íze mindent kárpotolt. A tortában nagyszerűen harmonizált a két ellentétes ízvilág: az édes és a keserű , a kávé meg a mogyoró nemcsak a színét változtatta meg, hanem a torta állagán is besegített.
Hozzávalók: 1 grépfrút, 5 evk. cukor, 100 g sütő margarin
A tésztához: 5 tojás, 5 evk. cukor, 1 kisk. finomra darált kávé, 50 g mogyoró, 4-5 evk. liszt, fél tasak sütőpor. A sziruphoz: 150 g cukor, 100 ml víz.
Először egy 18 cm átmérőjű lábasban cukrot karamellizálunk. A grépfrúttöt felszeleteljük és tetszés szerint a lábasba a karamellre rendezzük, megszórjuk margarindarabkákkal és 10 percre sülni tesszük.
Kivesszük, kihűtjük. Míg hűl, addig elkészítjük a piskótatésztát.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, rendre hozzáadjuk a tojássárgákat, a darált kávét meg az apróra vágott mogyorót, majd a lisztet amibe előzőleg sütőport vegyítettünk. Előmelegített 180 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük. Amíg a torta sül, addig a cukorszirupot is elkészítjük. Ha a torta elkészült meglocsoljuk a sziruppal.
yummy
VálaszTörlésThank you Benna!
VálaszTörlés