2016. március 1., kedd

Fordított grépfrútos torta

Először is kedves Leventék! Boldog névnapot! Ez egy meglepetés torta akart lenni ma az uramnak és az is lett. Nagyon megörvendett délben, amikor meglátta. Ennél csúnyább tortát még látott  :), de az íze mindent kárpotolt. A tortában  nagyszerűen harmonizált a két ellentétes ízvilág: az édes és a keserű , a kávé meg a mogyoró  nemcsak a színét változtatta meg,  hanem  a torta állagán is besegített.
Hozzávalók: 1 grépfrút, 5 evk. cukor, 100 g sütő margarin
A tésztához: 5 tojás, 5 evk. cukor, 1 kisk. finomra darált kávé, 50 g mogyoró, 4-5 evk. liszt, fél tasak sütőpor. A sziruphoz: 150 g cukor, 100 ml víz.
Először egy 18 cm átmérőjű lábasban cukrot karamellizálunk. A grépfrúttöt felszeleteljük és tetszés szerint a lábasba a karamellre rendezzük, megszórjuk margarindarabkákkal és 10 percre sülni tesszük.
Kivesszük, kihűtjük. Míg hűl, addig elkészítjük a piskótatésztát.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, rendre hozzáadjuk a tojássárgákat, a darált kávét meg az apróra vágott mogyorót, majd a lisztet amibe előzőleg sütőport vegyítettünk. Előmelegített 180 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük. Amíg a torta sül, addig a cukorszirupot is elkészítjük. Ha a torta elkészült meglocsoljuk a sziruppal.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...