Ma az ebéd nálunk egy igen egyszerű olaszos lasagna volt. Szeretjük mert ízletes, mutatós és nagyon laktatós. Vacsorára nem ajánlom.
Hozzávalók 8 személyre:
1. 200 g száraz lasagna tésztalap
2. bolognai szósz(1 hagyma, 600 g darált sertéshús, 1 sárgarépa, 4-5 evk. olaj, 2 evk. paradicsompüré, só, bors, fűszerpaprika, oregánó)
3. besamelmártás(2 evk. liszt, 100 g vaj, 500 ml tej, só, fehérbors.)
4. 300 g sajt
5. egy nagyobb tepsi vagy jénai tál
A bolognai szószhoz a hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát megreszeljük, mindkettőt kevés olajban üvegesre pirítjuk, kevés víz hozzáadásával előpároljuk, hozzádjuk a darálthúst, azzal is tovább pirítjuk, tetszés szerint fűszerezzük, majd a paradicsompürét is hozzáadva készre főzzük.
A besamelszósz elkészítéséhez a felhevített vajban világos barnára pirítjuk a lisztet, rátöltjük a hideg tejet, fűszerezzük, csomómentesre kavarjuk és besűrítjük.
A tepsi aljára először a besamel mártásból teszünk, erre jönnek a tésztalapok, aztán a bolognai szósz, rá besamel mártás és a reszelt sajt. Ezt a műveletet addig végezzük míg a hozzávalók el nem fogynak.
Megjegyzem hogy most előfőzést nem igénylő lasagna lapokat használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése