2016. október 5., szerda

Sütőben sült tejfölös-sajtos csirkecomb

Ezekben a borús októberi napokon, olyan jól esik bemelegíteni a sütőt. A finom gyümölcsös lepények mellett már céklát is sütöttem meg sütőtököt. Most egy egyszerű, finom csirkés főételt hoztam, gondolom tetszeni fog mindenkinek.
Hozzávalók: 2 dupla csirkecomb, 200 ml tejföl, 1 evk. mustár, 3 cikk fokhagyma, só, bors. Még: 100 g reszelt trapista sajt.
A tejfölt a mustárral elkeverjük, hozzáadjuk a tört fokhagymát, sózzuk, borsózzuk. A megtisztított, megmosott csirkecombokat a fenti pácba forgatjuk, alufóliával letakarjuk, majd másnapig hideg helyen pihentetjük.
Másnap a bepácolt húsokat jénai tálba helyezzük, alufóliával ismét betakarjuk, majd előmelegített sütőbe 30-40 percig sülni tesszük.
Ha a combok elkészültek, reszelt sajttal szórjuk be , aztán kitakarva megint sülni tesszük, amíg a sajt szépen ráolvad a húsra. Bármilyen körettel tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...