2016. december 17., szombat

Darálthúsos-krumplipürés egytál

Ezt a finom ételvariációt nagyon szereti a családom, gyakran is készítem, főleg télen, mert olyankor gyakrabban használom a sütőt.
Hozzávalók: 500 g darálthús(disznó), 1 hagyma, só, bors, fűszerpaprika. Még: 2-3 evk. liszt, 500 ml paradicsomlé, kevés olaj, cukor, só. Még: 400 g mexikói zöldségkeverék, 1 vegetakocka, víz.
Még: 500 g krumpli, tej, vaj, só. 
Először elkészítjük a krumplipürét: a krumplit meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk, sós vízbe főni tesszük. Ha megfőtt, leszűrjük, a tej meg a vaj hozzáadásával habosra kavarjuk.
Második lépésként elkészítjük a paradicsomszószt.
Kevés olajon világos barnára pirítjuk a lisztet, majd hozzátöltjük a paradicsomlevet és besűrítjük. Sóval, cukorral ízesítjük.
A fagyasztott zöldségkeveréket kevés vegetás vízben 10 percig főzzük, leszűrjük.
A végén pedig megpirítjuk a darálthúst.
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon egy picit megfonnyasztjuk,hozzáadjuk a darálthúst és készre pirítjuk. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük.
Egy hőálló tál aljára először a elkészített húst tesszük , rá a leszűrt mexikói zöldségkeveréket.
Erre a paradicsomszószt símítjuk.
A végén pedig rákanalazzuk a krumplipürét.
Előmelegített 180 fokos sütőben  25- 30 percig átmelegítjük. 
Fenomenáliiiiiis!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...