Lapotya, lángos, palacsinta, ahogy akarjátok. Ebédre sütöttem, igaz hogy csak fél adaggal, de így is 16 darab lett belőle.
Amióta drága jó Édesanyám megajándékozott egy dagasztógéppel, a köttes tészták sütése játék számomra. Nincs az a hét , hogy ne sütnék családomnak valami finomat.
Hozzávalók: 600 g kenyér liszt, 25 g friss élesztő, 1 evk. cukor, 3 evk. olaj, 1 kisk. só, 350 ml langyos tej vagy víz.
A fenti hozzávalókból kelt tésztát gyúrunk a szokásos módon.
Konyharuhával letakarjuk és kelni hagyjuk. Ha megkelt a tésztánk, deszkára borítjuk, átgyúrjuk, feldaraboljuk, mindegyik darabkát kinyújtjuk, majd forró olajban sorra kisütjük.
Ízzel, csokikrémmel tálaljuk, de tejfölösen sok sajttal megszórva is fenséges.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése