2017. január 9., hétfő

Paraszt lapotya

Lapotya, lángos, palacsinta, ahogy akarjátok. Ebédre sütöttem, igaz hogy csak fél adaggal, de így is 16 darab lett belőle.
Amióta drága jó Édesanyám megajándékozott egy dagasztógéppel, a köttes tészták sütése játék számomra. Nincs az a hét , hogy ne sütnék családomnak valami finomat.
Hozzávalók: 600 g kenyér liszt, 25 g friss élesztő, 1 evk. cukor, 3 evk. olaj, 1 kisk. só, 350 ml langyos tej vagy víz.
A fenti hozzávalókból kelt tésztát gyúrunk a szokásos módon.
Konyharuhával letakarjuk és kelni hagyjuk. Ha megkelt a tésztánk, deszkára borítjuk, átgyúrjuk, feldaraboljuk, mindegyik darabkát kinyújtjuk, majd forró olajban sorra kisütjük. 
Ízzel, csokikrémmel tálaljuk, de tejfölösen sok sajttal megszórva is fenséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...