2017. május 23., kedd

Gyümölcstorta szülinapra

A fiam szülinapjára készült ez a mutatós, finom torta.
A díszítessel együtt csupán 60 percet vett igénybe az összeállítása.
Most az egyszer az üzletből vettem a piskótalapokat, hát nem voltam elragadtatva a minőségükkel, de egy kis rumos-cukros sziruppal meglocsoltam őket és egészen jó lett az eredmény.
Hozzávalók: 5 tojásos piskóta(vagy az üzletből készen vett 3 piskótalap), 1 tasak vaníliás pudingpor, 400 ml tej, 5 evk. cukor, 500 ml tejszín, 10 g zselatinpor. A sziruphoz: 150 ml víz, 3 evk. cukor, 1 fiola rumeszenc. Még gyümölcsök: ananász, barack,(ezek konzervből), banán, eper.
Először megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk. Megfőzzük a cukorszirupot, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a rumeszencet is. A tejszínt (Hulalat) kemény habbá verjük, hozzáadjuk a felmelegített zselatint és két részre osztjuk.
Az egyik részébe az elkészített pudingot kavarjuk, a második adagot díszítésre hagyjuk. A gyümölcsöket tetszés szerint feldaraboljuk.
A torta összeállítása: a lapokat a sziruppal meglocsoljuk mindhárom lapot megkenjük a pudingos tejszínhabos krémmel, megpakoljuk a felszeletelt gyümölcsökkel, majd egymásra helyezzük. A torta tetejét a maradék tejszínhabbal meg eperrel díszítjük.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép és finom tortát készítettél ! Isten éltesse fiadat nagyon sokáig!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Éva drága, kedves vagy!

      Törlés
  2. Isten éltesse a fiadat! Szép, mutatós tortát kapott, és biztosan nagyon finom volt a sok gyümölcstől :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen a jókívánságokat Kati drága! Nagyon finom volt a torta, hamar elfogyott!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...