2017. május 10., szerda

Húsgombócos karalábé leves

   
Gyönyörű, nyári karalábékat vettem tegnap a piacon. Egy kicsit nagyobb méretűek voltak, így mindegyiket felszeletelve  használtam fel.
Hozzávalók: 500 g  friss nyári karalábé, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 1 leveskocka, 2 evk. liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evk. olaj.
A gombócokhoz: 300 g darálthús(disznó), 3 evk. rizs, 1 tojás, 1 kis fej hagyma, só, bors. Még: 1 tojássárga, 200 ml házi tehén tej.
A zöldségeket megtakarítjuk és tetszés szerint feldaraboljuk(a hagymát egészben hagyjuk). A feldarabolt karalábét meg a sárgarépát megsózzuk és felhevített olajon megdinszteljük, megszórjuk liszttel, felöntjük hideg vízzel, hozzáadjuk a hagymát és a vegetakockát és főni hagyjuk.
Addig elkészítjük a gombócokat.
A húshoz hozzáadjuk a megmosott rizst, a felvert tojást. Reszelünk hozzá egy kis hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd vizes kézzel  meggy nagyságú kis gombócokat formálunk. Ha felforrt a levesünk óvatosan beleengedjük a gombóckákat, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és készre főzzük.
Tűzről levéve a levest tojássárgás tejjel behabarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...