2017. május 28., vasárnap

Mentás bodzaszörp

   
Az idén, szakítva a hagyományokkal, mentával ízesítettem a bodzaszörpöt. Kevés mentát tettem bele, nem szerettem volna, ha a menta erős aromája elnyomná a bodza jellegzetes ízét.
  Hozzávalók egy 6 litres adaghoz: 1 kg cukor, 2 citrom, 2 tasak citromsó(16 g), 10 darab bodzavirág, 3 szál menta, 6 liter víz.
A citromot megmossuk, felkarikázzuk, a bodzát meg a mentát megmossuk és jól lecsöpögtessük. A cukrot a citromsóval kevés langyos vízben feloldjuk, majd a többi hozzávalóval egy nagyobb üvegedénybe tessszük, vízzel felöntjük, fakanállal párszor megkavarjuk, lefedjük és az edényt napos helyre helyezzük.
Másnap is megkavarjuk, de már harmadnap fogyaszthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...