Hozzávalók: 300 g fehér liszt, 125 g vaj(vagy margarin), 125 g porcukor, 2 tojás, 1 evk. tejföl, fél tasak sütőpor, pici só.
Még : 1 vaníliaízű pudingpor, 400 ml tej, 5 evk. cukor, 1 kg alma, 4-5 rebarbaraszár, 150 g cukor, kevés fahéj.
A fenti hozzávalókból rugalmas linzertésztát gyúrunk, legalább 30 percig hideg helyen pihentetjük. Megfőzzük a pudingot, kihűtjük.
A gyümölcsöket megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, majd kevés cukorral előpároljuk, kihűtjük.
A tésztát kettéosztjuk, egyik részét kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Rátesszük a előpárolt gyümölcsöt, megszórjuk fahéjjal, rákenjük az elkészített pudingot, majd a tészta másik felét szépen ráreszeljük.
Előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Tálalás előtt porcukrozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése