2017. június 29., csütörtök

Paradicsomos zöldborsóleves sok- sok kaporral

     
Ezt a finom levest a tegnap készítettem, meleg van, de enni azért csak kell.
   Hozzávalók: 250g friss zsenge zöldborsó, 3 sárgarépa, 1 hagyma, 500 ml paradicsomlé, 1 csokor friss kapor, 2 evk. eperlevéltészta, só, pici cukor, 1 vegetakocka, 1 evk. liszt, 2 evk. olaj.
A sárgarépát megtakarítjuk, megmossuk és tetszés szerint feldaraboljuk. A felaprított répát kevés forró olajon megdinszteljük, sózzuk, meghintjük liszttel, felöntjük vízzel , hozzáadjuk a hagymát(egészben), a vegetakockát,  és majd ha felfőtt az apróra vágott friss kaprot. Amikor majdnem puha a répa, a leveshez adjuk a borsót, ha már megpuhult a tésztát is. A legvégén hozzátöltjük a paradicsomlevet, pici cukorral édesítjük, jól kiforraljuk és kész is a finom levesünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...