Csirkehúsból már többször készítettem fasírtot. Most egy érdekes receptre akadtam egy orosz blogon, ki is próbáltam és a végeredmény nagyon tetszett. A receptben a darált csibehúst fűszerezés után össze kell vegyíteni híg palacsintatésztával, majd kanalanként forró olajba szaggatni és azonnal sütni.
Hozzávalók 4 személyre a palacsintatésztához: 200 ml tej, 2 tojás, 3-4 evk. liszt, késhegynyi sütőpor. Még: 250-300 g darált csirkehús, 2 cikk fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika, olaj a sütéshez.
Először a darálthúst fűszerezzük, aztán bekavarjuk a hígpalacsinta masszáját, aztán rendre hozzáadjuk a húshoz és jól elkavarjuk.
Kanállal forró olajba szaggatjuk és hirtelen kisütjük. Olyanok mint valami konnyű fánkok, nagyon ízletesek. Szerintem halhússal is megy.
Hű, micsoda finomságot készítettél, nagyon különleges!
VálaszTörlésKellemes ünnepet kívánok sok szeretettel, Neked és kedves családodnak! Sok locsolóval és sok szép hímes tojással :-)
Kellemes ünnepet Neked is Katalin drága!
VálaszTörlés