2018. március 20., kedd

Csirkefasírt tésztával és egres szósszal

Csirkehúsból már többször készítettem fasírtot. Most egy érdekes receptre akadtam egy orosz blogon, ki is próbáltam és a végeredmény nagyon tetszett. A receptben a darált csibehúst fűszerezés után össze kell vegyíteni híg palacsintatésztával, majd kanalanként forró olajba szaggatni és azonnal sütni.
Hozzávalók 4 személyre a palacsintatésztához: 200 ml tej, 2 tojás, 3-4 evk. liszt, késhegynyi sütőpor. Még: 250-300 g darált csirkehús, 2 cikk fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika, olaj a sütéshez.
Először a darálthúst fűszerezzük, aztán bekavarjuk a hígpalacsinta masszáját, aztán rendre hozzáadjuk a húshoz és jól elkavarjuk. 
Kanállal forró olajba szaggatjuk és hirtelen kisütjük. Olyanok mint valami konnyű fánkok, nagyon ízletesek. Szerintem halhússal is megy.

2 megjegyzés:

  1. Hű, micsoda finomságot készítettél, nagyon különleges!
    Kellemes ünnepet kívánok sok szeretettel, Neked és kedves családodnak! Sok locsolóval és sok szép hímes tojással :-)

    VálaszTörlés
  2. Kellemes ünnepet Neked is Katalin drága!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...