2018. április 4., szerda

Gombapaprikás disznókaraj

   
Az idén sem vettünk bárányt, így maradott a közkedvelt disznóhús.
Gyönyörű karajt vettem, amiből ez a fenséges ételt készült.
    Hozzávalók: 1 kg disznókaraj, 3 hagyma, 1 evk. daráltpaprika, só, bors, fűszerpaprika, 50 ml olaj. Még: 400 g gomba(konzerv), 2 evk. liszt, 400 ml tejföl.
     A húst felszeleteljük és forró olajban elősütjük, tányérra szedjük. A visszamaradott olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált(sós)paprikát. Visszatesszük a karajszeleteket, ízlés szerint fűszerezzük,kevés vizet öntünk rá és puhára pároljuk. Ha már megpuhult a hús, hozzáadjuk a leszűrt és szeletelt gombát, tejfölös liszttel behabarjuk, jól kiforraljuk és bármilyen főtt tésztával tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. A hús és gomba jó párosítás, én is szeretem együtt elkészíteni őket :-) Az ilyen szaftos húsokhoz pedig nekem is kedvencem a tészta :-) Úgyhogy nagyon finom lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Nokedlivel is finom, de most nem volt sem időm sem kedvem azzal bibelődni.Örülök, hogy benéztél és tetszett a főztöm!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...