2018. április 24., kedd

Almavirágos, citromkrémes torta

       
Még húsvéttól maradt 2 tasak hidegen kötő pudingporom, amolyan citromízű. Gondoltam, most sütök egy piskótát, megtöltöm vele, aztán szépen feltekerem. Aztán tészta sütés közben, hirtelen változtattam a terven és tortát készítettem, amit almavirággal díszítettem.
     Hozzávalók: 4 tojás, 8 evk. cukor, 8 evk. liszt, 4 evk. víz, 5 g sütőpor, pici só. Még: 2 tasak hidegen kötő pudingpor, 400 ml hideg tej, 8 evk. cukor. A cukorsziruphoz: 3 evk. cukor, 200 ml víz.
A fenti hozzávalókból piskótát sütünk 24 cm-es átmérőjű tortaformában.. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk.
A hideg tejben feloldjuk a cukrot, hozzáadjuk a pudingport, majd robotgép segítségével sűrű krémmé keverjük.
Elkészítjük a cukorszirupot, majd mindegyik tortalapot gyengéden  belocsoljuk. A krémmel betöltjük a tortát, vigyázva, hogy a tetejére meg a szélére is jusson. Almavirággal díszítjük és azonnnal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...