2018. május 3., csütörtök

Paradicsomos, kapros borsófőzelék csóré kolbásszal(miccsel)

Ilyenkor tavasszal,  tele van a kertünk friss kaporral. El is készítettem hamarjában ezt a finom borsófőzeléket! Feltétként miccset sütöttem olajban.
Hozzávalók:  egy konzervdoboz 400 g -os zöldborsó, 1 kis fej hagyma, 2 evk. liszt, 1 csokor zöld kapor, 500 ml paradicsomlé, 50 ml olaj, só, bors, pici cukor.
A felaprított hagymát forró olajon üvegesre dinszteljük, meghintjük liszttel, világosra pirítjuk, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a leszűrt borsót meg az apróra vágott friss kaprot, sózzuk, borsózzuk és készre pároljuk. Ha nem elég édes, egy kis cukrot is adhatunk hozzá. Tükortojással, sült kolbásszal, miccsel bármivel tálalható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...