Nincs benne sült szalonna, sem császárszalonna de még rántottát sem főztem bele. Rizset szórtam bele meg sok sok kaprot...
Hozzávalók: 2-3 nagy fej saláta, 1 csokor friss kapor, 10 cikk fokhagyma vagy egy nagy csokor fokhagymaszár, 2 evk. rizs, 2 evk. olaj, 2 evk. liszt, 1 tojássárga, 150 ml tej, ecet, só, pici cukor.
A salátát több vízben megmossuk, majd széttépkedve adjuk a felforrt vízhez, amibe előzőleg kevés olajat, sót, meg cukrot és a fokhagymát tettük. A saláta után az apróra vágott kaprot és a megmosott rizset tesszük a leveshez, aztán a lisztes eresztéket.
Ha már puha a rizs, akkor ecettel savanyítjuk. Tűzről levéve a levest, tojássárgás tejjel behabarjuk.
Finom lehetett a sok kaportól, igazi tavaszi leves :-)
VálaszTörlésÉn is nemrég kóstoltam salátalevest, abban szalonna és rántotta volt. Finom volt, bár nekem kicsit szokatlan, mert nálunk nem volt szokás ez a fajta leves :-)
Erdekes modon itt nalunk a salata levest mint savanyusag eszik. Porkolt melle puliszkaval es levessel. Ahogy a fiam ,mondta mikor pici volt ,,ma eszunk iszunk,,. En sem teszek rantottat a salata levesbe. Szalonnat kulonosen nem, mert a fiuknak mem tetszik.
VálaszTörlés