Mit mondjak : hosszú időszak , rengeteg recept, heti egyszeri jelentkezés, folyamatos tanulás(fotó, internet).
Szívből köszönöm lányom mindennapos segítségét , családomnak, hogy támogat, olvasóimnak, követőimnek a világ minden tájáról. hogy nap mint nap itt vagytok, értelmet adva munkámnak.
Erre a különleges alkalomra készült ez a finom süti. Eredeti recept szerint a sütemény tetejét rácsozni kell, én most keksz kiszúrókat használtam, így egy picit ünnepélyesebbé tettem.
Hozzávalók: 300 g fehér liszt, 200 g sütőmargarin, 100 g porcukor, 1 tojás, 1/2 tasak sütőpor, pici só.
A fenti hozzávalókból linzer tésztát gyúrunk, fél órára jégszekrényben pihentetjük.
Míg pihen elkészítjük a tölteléket.
Ide szükséges: 200g porcukor, 3 tojássárga, 200 g darát dió, 3 tojásfehér habja, 1 citrom héja. Még: 4 evk. barackíz.
A porcukrot a tojássárgákkal habosra kavarjuk, hozzáadjuk a diót, a citromhéjat, majd szép óvatosan a keményre vert tojáshabot is.
A linzertészta felét kinyújtjuk tetszés szerint kis csillagokat, köröket, illetve szívecskéket vágunk ki, félretesszük.
A maradék tésztát összegyúrjuk a tészta másik felével, újra kinyújtjuk, sütőpapírral ellátott 24x38 cm tepsibe tesszük, rákenjük a barackízt, a diós krémet rásimítjuk, kirakjuk a kivágott tésztafigurákkal és az előmelegített 180 fokos sütőbe megsütjük.
És boldog blogszülinapot itt is :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Kati drága!!!!
TörlésBoldog blogszülinapot és jó egészséget hogy még nagyon sokáig tudjon örömöt szerezni a blogolás, és természetesen nekünk a bejegyzésed! A süteményed nagyon szép és sajnálom hogy nem tudok belőle egy szeletkét megkóstolni:-)
VálaszTörlésKoszonom szepen Eva draga kedves szavaid!
TörlésGratulálok a nyolc évhez, és ami mögötte van, a sok munkához, a sütéshez-főzéshez, a sok-sok finomsághoz! Csak így tovább még nagyon-nagyon sokáig, szerető családod körében, az ők és a mi örömünkre!
VálaszTörlésA sütid nagyon szép, ünnepélyes lett! Ismerem a mágnás szeletet, finom :-)
Koszonom szepen Katalin draga kedves szavaid!
VálaszTörlés