2020. április 5., vasárnap

Gombapörköltben sült túrós gombafejek

Ma egy nagyon finom főételt készítettem. Igaz, csak két személyre, de legalább kipróbáltam ezt az érdekes receptet, amit nem is olyan rég a youtubon láttam.
Hozzávalók: 1 hagyma, 250 g friss gomba, fél kápia paprika, 2 evk. paradicsompüré, só, bors, fűszerpaprika, kevés olaj, és 100 g juhtúró.
A gombákat megmossuk, szárukat eltávolítjuk, megtakarítjuk és feldarboljuk, a gombafejeket sózzuk, borsózzuk, túróval töltjük.
A hagymát a paprikával apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt tönköket, fűszerezzük és jól lepirítjuk. A végén hozzáadjuk a paradicsompürét is. Mindent egy hőálló tálba teszünk, rátesszük a megtöltött gombafejeket és előmelegített sütőbe sülni tesszük.
Krumlipürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...