Hát, kérem szépen ez magyarra lefordítva: zsebes csirkemell. Nálunk többször készül ez a szemet gyönyörködtető fogás, szaftosan sok sok sajttal megszórva szeretjük, vele sült krumplival és finom savanyúsággal.
A megtakarított, feldarabolt, nyers krumplit sózzuk, olajjal locsoljuk és egy hőálló tálba helyezzük.
Hozzávalók: 2 csirkemellfilé, 150 g sonka, 150 g sajt, só, bors, kevés olaj. Még 150-200 g reszelt sajt.
A csirkemellfiléket félbe vágjuk, lehártyázzuk, széltébe a húsokon kis vágásokat ejtünk, sózzuk borsózzuk és jól beolajozzuk. A korábban elkészített zsebekbe egy -egy kis szelet sonkát meg sajtot tűzdelünk.
Az így elkészített húsokat a krumplis tálba pakoljuk, alufóliával letakarjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőbe 60 percre sülni tesszük.
60 perc letelte után megszórjuk reszelt sajttal, majd visszatéve a sütőbe még pár percre készre sütjük.
Nagyon finom lehetett, ki fogom próbálni!
VálaszTörlésIgazán finom volt, nagyon ajánlom, mert gyorsan elkészül.
TörlésGusztusos!
VálaszTörlésEl is készítem majd, egy módosítással, olaj helyett vajjal.
Köszönöm!
Örülük, hogy tetszik Márta drága a recept. Sok vajat tegyél a zsebekbe, hogy a hús szaftos maradjon, azaz sütés közben ne száradjon ki.
VálaszTörlés