2020. szeptember 15., kedd

Paradicsomos, vékonylaskás karfiol leves (hús nélkül)

Ezt a finom levest nagyon, de nagyon szeretjük. Igaz hús nem jár bele, de így is nagyon ízletes tud lenni. Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 kis fej zeller, 1 fej karfiol, 2 evk. paradicsompaszta, egy marék vékonylaska, 2 evk. liszt, 1 hagyma, 1 vegetakocka, egy csokor zellerzöld(nekem csak szárított volt), 2 evk. olaj, só, pici cukor. Megtakarítjuk a sárgarépát meg a zellert és a nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, meghintjük liszttel, felöntjük hideg vizzel. Hozzáadjuk a hagymát, a vegetakockát, az apróra vágott zellerzöldet. Sózzuk és jó 3o percet hagyjuk főni. Rendre hozzáadjuk először a megmosott rózsákra szedett karfiolt, azután a paradicsompürét, a végén pedig a laskát. Pici cukorral ízesítjük és azonnal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Én is karfiollevest főztem tegnap, igaz én kicsit másképpen csinálom, ahogy Anyukám is szokta 😀.
    Nagyon jól néz ki a tiéd, finom lehetett. Paradicsomosan még nem ettem, szívesen megkóstoltam volna 😄.

    VálaszTörlés
  2. Orulok, hogy tetszik ez a kombinacio is.
    Meg van a blogon egy masik karfiolos leves, azt csirkecsontra foztem. Azt is nagyon szeretjuk.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...