2020. szeptember 15., kedd
Paradicsomos, vékonylaskás karfiol leves (hús nélkül)
Ezt a finom levest nagyon, de nagyon szeretjük. Igaz hús nem jár bele, de így is nagyon ízletes tud lenni.
Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 kis fej zeller, 1 fej karfiol, 2 evk. paradicsompaszta, egy marék vékonylaska, 2 evk. liszt, 1 hagyma, 1 vegetakocka, egy csokor zellerzöld(nekem csak szárított volt), 2 evk. olaj, só, pici cukor.
Megtakarítjuk a sárgarépát meg a zellert és a nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lereszelt zöldségeket kevés olajon megdinszteljük, meghintjük liszttel, felöntjük hideg vizzel. Hozzáadjuk a hagymát, a vegetakockát, az apróra vágott zellerzöldet. Sózzuk és jó 3o percet hagyjuk főni.
Rendre hozzáadjuk először a megmosott rózsákra szedett karfiolt, azután a paradicsompürét, a végén pedig a laskát. Pici cukorral ízesítjük és azonnal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én is karfiollevest főztem tegnap, igaz én kicsit másképpen csinálom, ahogy Anyukám is szokta 😀.
VálaszTörlésNagyon jól néz ki a tiéd, finom lehetett. Paradicsomosan még nem ettem, szívesen megkóstoltam volna 😄.
Orulok, hogy tetszik ez a kombinacio is.
VálaszTörlésMeg van a blogon egy masik karfiolos leves, azt csirkecsontra foztem. Azt is nagyon szeretjuk.