2021. október 2., szombat
Szőlős, búzadarás lepény
Ilyenkor ősszel mindig megsütöm ezt a finom szőlős lepénykét. Maga a lepény puha és szaftos, a gyümölcs rajta: barna Izabella szőlő, ami ízét, illatát sütés után is megtartja.
Hozzávalók: 600 ml hideg tej, 80 g búzadara, 1 tasak vaníliás pudingpor, 6-8 evk. cukor(tetszés szerint), 3 egész tojás. Tetejére: szőlő, kókuszreszelék.
A tejben elkeverjük a pudingport, hozzáadjuk a cukrot meg a búzadarát és főni tesszük. Ha besűrűsödik, félretesszük.
A 3 tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. A meleg búzadarás pudinghoz hozzáadjuk a 3 tojássárgát majd a kemény tojáshabot.
Egy kerek tepsit kivajazunk, vagy sütőpapírral kibélelünk és a kész masszát belesimitjuk. Tetejére szőlőt szórunk meg kókuszreszeléket.
Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük kb. 20-25 percre. Melegen, de hidegen is nagyon finom, már ha marad belőle...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésNagyon finom szaftos, puha meg illatos lepenyke Katalin draga!
VálaszTörlésKoszi , hogy beneztel.🙂❤❤❤