2024. április 24., szerda

Lestyános húsgombóc leves (paradicsomosan)

Ezt a levest tavasszal érdemes készíteni amikor már kapható friss lestyán a piacon. Hozzávalók: A gombócokhoz : sertés darálthús, rizs, tojás,egy kis fej hagyma, só, bors. Még: sárgarépa, zeller, hagyma, krumpli, egy csokor lestyán, paradicsomlé, olaj. A zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk, kevés olajon megdinszteljük, felöntjük vízzel. Miután felforrt a levesünk, beletesszük az előre elkészített gombóckákat. Ha már megpuhultak levesünkben a zöldségek meg a gombócok paradicsomlevet töltünk rá , megszórjuk apróra vágott friss lestyánnal és készre főzzük. Megjegyzés:én most friss koktél paradicsommal készítettem , de így is finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...