2024. április 24., szerda

Paradicsom leves tépett galuskával

Ez most egy húsmentes leves. Galuskával gazdagítottam, parfümként szárított oregánót használtam. Hozzávalók: sárgarépa, zeller, hagyma,friss paprika, olaj, paradicsompüré, oregánó, só, pici cukor. A galuskákhoz: liszt és tojás. A zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk, kevés olajon megdinszteljük,sózzuk, felöntjük vízzel és főni hagyjuk. A tojásból és a lisztből tésztát gyúrunk, majd ha félpuhák a zöldségek a levesben, szépen beletépkedjük a tésztát és készre főzzük. Befejezésként még a leveshez adjuk a paradicsompürét (vagy levet) és megszórjuk oregánóval. Aki szereti cukrot is adhat hozzá, én mindig teszek bele, mert a családom így szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...