2024. április 24., szerda
Paradicsom leves tépett galuskával
Ez most egy húsmentes leves. Galuskával gazdagítottam, parfümként szárított oregánót használtam.
Hozzávalók: sárgarépa, zeller, hagyma,friss paprika, olaj, paradicsompüré, oregánó, só, pici cukor. A galuskákhoz: liszt és tojás.
A zöldségeket tetszés szerint feldaraboljuk, kevés olajon megdinszteljük,sózzuk, felöntjük vízzel és főni hagyjuk.
A tojásból és a lisztből tésztát gyúrunk, majd ha félpuhák a zöldségek a levesben, szépen beletépkedjük a tésztát és készre főzzük.
Befejezésként még a leveshez adjuk a paradicsompürét (vagy levet) és megszórjuk oregánóval. Aki szereti cukrot is adhat hozzá, én mindig teszek bele, mert a családom így szereti.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése