2024. május 4., szombat

Magos, hagymás kiflik

Egyszerű kenyértésztát dagasztottam be, amibe aztán dinsztelthagymát meg magokat tettem. Nagyon szerettük. Hozzávalók: 500 g liszt, 300 ml víz, 1 kisk. só, 25 g friss élesztő, 1 evk. cukor. Még: 1 nagy fej hagyma, olaj, fűszerpaprika, magvak. Bedagasztjuk a tésztát a szokásos módon. A végén hozzáadjuk a langyosra hűlt hagymát, amit először apróra vágtuk, kevés olajon megdinszteltük, fűszerpaprikával szórtuk meg.Magokat is szórunk a tésztába ami lehet: lenmag, mák, szezámmag ... Duplájára kelesztjük. Kisodorjuk, feldaraboljuk és kifliket formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, még 20 percig kelni hagyjuk(addig melegszik a sütő). 180 fokos sütőben készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépek lettek és biztos finomak !

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszenek a kiflik Éva drága! Köszönöm , hogy itt jártál. Szeretettel visszavárlak.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...