2024. május 12., vasárnap
Tiramisu újragondolva
Vasárnapi desszertünk volt. Receptjét gyorsan be is jegyzem, mert több helyről
kombináltam össze, aztán még a végén feledésbe merül. Hozzávalók: 20-30 dr
babapiskóta, 250 g krémsajt, 300 ml tejszín, 200 g sűrített tej, egy nagy bögre
feketekávé, 2 evk.holland kakaópor. A 20 dr. babapiskótát a kekszes aprítóban
megdaráljuk, egy tálba tesszük,hozzáadunk kb. 50 ml fekete kávét és a krémsajt
felét. Jól összedolgozzuk és kb 30 percet fagyasztóban pihentetjük. Elkészítjük
a krémet. A tejszínt felverjük. A mascarponét a sűrített tejjel
összekeverjük,hozzáadjuk óvatosan a tejszínhabot is. Egy magas falú tál alját
feketekávéba mártogatott babapiskótákkal rakjuk ki. Rákenjük a krém felét, majd
megint egy sor kávéba mártott piskóta jön, amit aztán újra krémmel fedünk be. A
lehűtött masszából kis golyókat formálunk, kakaóporba hempergetjük és a tiramisu
tetejére azaz a krémre helyezzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése