2024. május 26., vasárnap
30 perces epres torta
Drága fiam szülinapi tortája. Hagyomány szerint ez is epres,díszítését egy picit
elsiettem, de annak ellenére naaagyon finomra sikerült. Hozzávalók a 22 cm
átmérőjű tortaformához: 20 dr babapiskóta(üzleti), 250 g mascarpone, 300 g
sűrített tej, 400 ml tejszín, 800 g friss eper,1 kiskanál zselatinpor, 100 ml
eperszirup(nálam most málna volt). A kis piskótákat egyenként szirupba mártjuk
és a tortaforma alját kirakjuk. A tejszínt felverjük, pár kanállal kiveszünk
belőle a díszítésre. Az epret megmossuk , pár szemet félreteszünk, a többit
félbe vágjuk.A zselatinport beáztatjuk és óvatosan felmelegítjük. A krémsajtot
elkeverjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, a tejszínt, pár evk. felmelegített
zselatint, az előkészített epret és a maradék piskótát, amit előzőleg
feltördeltünk. Az egészet a tortaformába simítjük és pár órára jégszekrényben
pihentetjük. Tetejére a maradék tejszínhab jön meg egy pár szem eper. Isten
éltessen sokáig drága fiam!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése