2024. május 26., vasárnap

30 perces epres torta

Drága fiam szülinapi tortája. Hagyomány szerint ez is epres,díszítését egy picit elsiettem, de annak ellenére naaagyon finomra sikerült. Hozzávalók a 22 cm átmérőjű tortaformához: 20 dr babapiskóta(üzleti), 250 g mascarpone, 300 g sűrített tej, 400 ml tejszín, 800 g friss eper,1 kiskanál zselatinpor, 100 ml eperszirup(nálam most málna volt). A kis piskótákat egyenként szirupba mártjuk és a tortaforma alját kirakjuk. A tejszínt felverjük, pár kanállal kiveszünk belőle a díszítésre. Az epret megmossuk , pár szemet félreteszünk, a többit félbe vágjuk.A zselatinport beáztatjuk és óvatosan felmelegítjük. A krémsajtot elkeverjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, a tejszínt, pár evk. felmelegített zselatint, az előkészített epret és a maradék piskótát, amit előzőleg feltördeltünk. Az egészet a tortaformába simítjük és pár órára jégszekrényben pihentetjük. Tetejére a maradék tejszínhab jön meg egy pár szem eper. Isten éltessen sokáig drága fiam!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...