2010. augusztus 5., csütörtök
Kapros, csombordos, majonézes tök
Ottis kérésének teszek eleget. Az este, amint már írtam, mi is majonézes tököt vacsoráztunk. Le is fotózta a lányom, mint mindig. Mikor leültem a gép elé, azt láttam, hogy Ottis megelőzött. Nagyon tetszett az Ő variánsa is, legközelebb úgy készítem. Az általam készített majonézes tök abban különbözik, hogy más a színe a kaportól meg a csombordtól, és hagyma helyett fokhagymát használok.
Tehát a fözőtököt maghámozzuk, kockára vágjuk és sós-cukros vízbe feltesszük főni, kb 10 percig. Leszűrjük, s hűlni hagyjuk. Amig hűl, addig elkészítjük a majonézt, egy tojássárgából, 1 kiskanál mustárból, pici sóból és kb 2 deci olajból.
Ha kihűlt a tök, megbotmixerezzük és kanalanként hozzáadjuk a majonézhez. Ízesítjük apróra vágott, friss kaporral, csomborddal és 2 cikk fokhagymával.
Pirítossal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Izgalmas, biztos finom
VálaszTörlésMég soha nem ettem tököt majonézzel, de biztosan finom lehet. A kaportól pedig csak még remekebb, így feltétlen kipróbálom.:)
VálaszTörlésHát, én nem biztos, hogy nekiállnék, de tény, hogy ami benne van mind finom tehát a végeredmény is finom lehet!!!!
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésBizony, bizony, nagyon finom!
Gizi!
VálaszTörlésTudod én ezt már rég kitapasztaltam, hogy a tök mennyire passzol a friss kaporral, csomborddal meg a fokhagymával.
Ginko!
VálaszTörlésMeg kell kostolni egyszer, aztán nem tudsz ellenállni, meglátod!
Én sem ettem még majonézes tököt! De biztos finom lehet, mindenesetre nagyon guszta :)
VálaszTörlésEste foarte gustos,prepar si eu reteta.Te pup si o zi frumoasa!
VálaszTörlésKaporral fogom legközelebb készíteni, naná:-)
VálaszTörlésAmi!
VálaszTörlésBátran elkészítheted, csak vigyázz az arányokra!Lassan adagold a majonézhez és nem fordítva a mixerelt kihült tököt és csak annyit tegyél bele amig nem folyik tehát még kenhető.
Mirela!
VálaszTörlésTe felicit pe blogul meu!
Ma bucur ca iti place reteta!
Sa nu uiti de usturoi!
Te mai astept cu drag!
Ottis!
VálaszTörlésDe gyorsan,mert már alig van friss kapor!
Nem mondanám, hogy a kedvenc ételeim közé tartozik a tökfőzelék, de ezt megkóstolnám. :) Egyébként örülnénk, ha te is küldenél néhány receptet az Erdélyi Konyha most készülő kalendáriumába, részleteket az alábbi linken találsz: http://fakanalforgato.blogspot.com/2010/08/szerkesszuk-egyutt-az-erdelyi-konyha.html
VálaszTörlésAlíz!
VálaszTörlésNagyon köszönöm a meghívást,kedves vagy ,hogy rám is gondoltál, de még át kell gondoljam...