2010. október 12., kedd
Káposztás húsgombóc leves
Reggel még töltöttkáposztát akartam készíteni, de aztán szép lassan lemondtam róla és levest főztem a családnak.
Egy finom savanykás levest, csorbát sikerült összehoznom a fiam örömére, aki oda van a húsgombóc levesért.
Hozzávalók: 300 g örölthús, 3 evk. rizs, 1 egész tojás, 1 kis fej hagyma, só, bors.
A húshoz vegyítjük a rizset, a tojást, reszelünk egy kis hagymát hozzá, majd ízesítjük.
Vizes kézzel kis gombockákat formázunk .
Még szükségünk van 4 dr. közepes murokra, 2 dr. petrezselyemre, 1 hagymára, 1 kis fej káposztára, petrezselyemzöldre, 1 kis paprikára.
A zöldségeket feldaraboljuk, a káposztán kivül, és feltesszük főni.
Beletesszük a gombockákat, fél óra múlva beletesszük a káposztát is, feleresszük 1 evk. liszttel. Ízesítjük citomsóval, majd ha kész a levesünk és levettük a tűzről behabarjuk .
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Szia Juci!
VálaszTörlésLáttam voltál nálam és nem találtad a díjakat. Bocsánat, de véletlenül Jutkának írtam a neved, de a link a tied volt alatta. Kijavítottam Juci-ra, ugye így már jó lesz? Fogad szeretettel.(ja, és a salátás bejegyzés alatt megtalálod)
Nagyon guszta lett a levesed, én is örömmel megkóstoltam volna.:)
Én is szoktam hasonlót készíteni, de káposzta nélkül. Gondolom így is nagyon finom...van még belőle?
VálaszTörlésNagyon finom
VálaszTörlésGuszta guszta! Nagyon guszta :)
VálaszTörlésÉs külön dícséret a fotósnak ;)
Gizi!
VálaszTörlésLáttam hogy elírtad, bocs egy kicsit meg akartalak tréfálni.
Gondolom ,nem haragszol meg rám!
Magyon szépen köszönöm a díjat, kedves vagy, hogy rám is gondoltál.
Jutka!
VálaszTörlésNagyon ízlett a családnak!
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!
Ami!
VálaszTörlésLátod milyen ügyes lányom van !
Az övé a dicséret!