2010. október 3., vasárnap
Zakuszka
Gondolom ritka az a háziasszony aki ne ismerne egy vagy két zakuszka receptet.
Nekem is van egy pár jól kikísérletezett receptem.
Amit most láttok egy vinettás zakuszka.
Pontos hozzávalók: 1 kg hagyma megpucolva, 1 liter és 2 dl olaj, 6kg készen megmosott, megpucolt paprika(lehet paradicsompaprika, hosszúkás vagy töltenivaló, vegyesen, de piros érett legyen), 1 és fél liter paradicsomlé, 5 kg készen lesütött, ledarált vinetta, 4 db babérlevél, só, bors, szalícil.
Elkészítése nálam kész rituálé.
Egy nagyobb fazékba odatesszük egy fél liter olajban a ledarált hagymát, pontosan 15 percig dinszteljük.
Hozzáadjuk a ledarált paprikát és így kerek 3 órát főzzük, közben kavargatjuk, hogy oda ne égjen.
Aztán hozzáadjuk a ledarált vinettát, a paradicsomlevet és az olajat, majd ízesítjük sóval és borssal. Ne felejtsünk babérlevelet tenni bele. Így főzzük még 1 és fél órát. Ha levettük a tűzről 1 kiskanál szalícilt teszünk bele, üvegekbe töltjük, minden üveg zakuszkára egy-egy evk. forró olajat teszünk és meleg dunsztba helyezzük.
Másnap kigözöljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hát ez igencsak időigényes dolog. Minden tiszteletem a Tied.
VálaszTörlésNézz be hozzám kérlek, szeretnék adni valamit.
Vali!
VálaszTörlésMinden évben két adagot szoktam készíteni, nagyon szeretjük!
Én is.mos is csinálom,pedig tegnap lettem kész 12 kg meggyel. Mi a vinetta?én padlizsánnal csinálom.
VálaszTörlés