2010. október 25., hétfő
Szőlős kuglóf
Gál Edithnél láttam a minap egy kuglófot, ananászost. Rögtön tudtam mit fogok majd sütni vasárnapra az enyémeknek.
Hát kuglófot, mi mást. Az én kuglóf formám elég kis méretű, úgy hogy miután elkészült a süti ötbe vágtam és seperc alatt eltüntettük.
Hozzávalók: 4 egész tojás, 140 g porcukor, 120 g vaj vagy margarin, 250 g liszt, 4 evk. joghurt, fél csomag sütőpor, 3+1 gerezd szőlő, 100 g csoki.
A kuglóf formát kivajazzuk és kibéleljük sütőpapírral.
A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a margarinnal kikavarjuk, hozzáadjuk a joghurtot, majd felváltva a lisztet és a tojáshabot. Ne felejtsük beletenni a fél sütőport is.
Kanalanként a formába helyezzük közben szőlőszemeket rakosgatunk a masszába.
180 fokos sütőben 35-40 percig készre sütjük.
Tálra borítjuk és tetszés szerint díszítjük.
Én csokiglazurt tettem rá és sok-sok szőlőszemet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én is nagyon rég készítettem kuglófot..Nagyon guszta a tied!
VálaszTörlésCsodálatosan néz ki
VálaszTörlésJuci! ez valami csoda. Jó ideje nézem már a fotót, de nem tudok rájönni, hogy mitől olyan hamvasak a szőlőszemek? Vagy csak jó fotós vagy? :-) Húúúú de gusztusos.
VálaszTörlésMost úgy megkordult a gyomrom, megyek is a kamrába kersni valami betevő falatot :) Hát szabad ezt ilyen későn már ?
Ottis, Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm lányok, kedvesek vagytok!
Viki!
VálaszTörlésA lányom a fotós, az övé a dicséret!
Mosás után cukorba forgattam a szőlőszemeket!