2012. március 20., kedd

Sörös sertéspörkölt puliszkával



Most egy fantasztikus ízű, zamatú sertéspörkölttel jelentkeztem. Bizonyára Ti is pároltatok már sörben húsokat. Én is rájöttem mennyire omlós, finom lesz tőle a hús, a mártás pedig enyhén kesernyés, színe pedig szép fényes. Ha jól megfigyeltétek a képet, ezt a pörköltet behabartam, de nem lisztes tejföllel, hanem mustáros kenyérkockákkal. Na de lássuk hogyan készül ez a titokzatos pörkölt.
Hozzávalók: 500 g friss disznóhús, 2 hagyma, 1 evk. sóban eltett darált paprika, bors, pirospaprika, 2-3 dl sör, kevés olaj, 1 szelet kenyér, 1 evk. mustár.
A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk és olajban gyors tűzön hirtelen megsütjük, a lábast félrehúzzuk és apróra vágott hagymát adunk hozzá. Amikor a hagyma üveges, beleteszünk daráltpaprikát, borst és pirospaprikát, majd felöntjük vízzel. Ha a víz már elfőtt a tokányról tovább sörrel pótoljuk. A kész pörköltet behabarjuk: egy szelet kenyeret, miután a héját eltávolítottuk, megkenünk jó vastagon mustárral. Kockákra vágjuk és így adjuk a tokányhoz. Még 5 percet együtt főzzük míg a kenyér egészen szétmálik.
Rizzsel, puliszkával tálaljuk.

10 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és biztosan finom! Ma én is pörköltet csináltam csak a sört a férjuram külön megitta:)) Még így nem készítettem pörköltet. Nagyon szépen kinyíltak a blogodon a virágok!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon érdekes számomra a recept, a sör használata és a mustáros kenyér, bevallom még nem hallottam.

    VálaszTörlés
  3. Még nem hallottam készíteni, de csakis finom lehet:)

    VálaszTörlés
  4. Érdekes recept, sört csak sültekhez szoktam használni, de legközelebb megnézzük, mit tud a pörköltnél. Ez a habarás viszont totál újdonság, a mustárt szeretem a pörköltekben, a kenyér viszont meglepett. Ezt is jegyzem. :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon fantáziadús recept, meglepem vele a családom, köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a recept.
      A családomnak nagyon ízlett, főtt rizzsel is finom.

      Törlés
  6. Már napok - mit napok - szinte hetek óta készülök Hozzád is, de sajnos nem látom sem elolvasni az írásokat, sem azt, amit én írok. Azért van egy naaaaaaagy kerek segítségem, amivel valamennyire elboldogulok, csak nagyon sok időbe telik, mire végzek.
    Drága Juci ! nézz be hozzám, vár egy meglepi. Köszönöm szépen.

    VálaszTörlés
  7. Semmi pánik Viki szívem! Megértelek.
    Én is most cseréltem szemüveget...
    Köszi a meglepit, benézek hamarosan hozzád!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...