2012. október 9., kedd

Cékla leves

 Ezen a néven szeretném bejegyezni ezt a különleges, de egyben nagyon ízletes levest, amit kimondottan  ősszel készítek.Ilyenkor  bőven van friss cékla, torma és a többi hozzávaló. Még csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy pürésítve sokkal finomabb, ilyenkor még egy pár pirított kenyérkockát is szórok rá.
  Hozzávalók: 1 alma nagyságú friss cékla, 3 közepes murok, 2 krumpli, 1 hagyma, 2 evk. olaj, 1 vegetakocka, bors, cukor, só, kevés citromlé.
A céklát meg a murkokat megpucoljuk, lereszeljük,  kevés olajon megfonnyasztjuk,  felöntjük vízzel, hozzáadjuk a vegetát meg a hagymát és kb. 15 percig főzzük. Közben a krumplikat is megtakarítjuk, kockákra vágjuk és a leveshez adjuk. Ízesítjük sóval, kevés cukorral meg borssal. Ha kész mixerrel pürésítjük és egy pici citromlével savanyítjuk.
 

Tálaláskor reszelt tormát, pirított bacont meg krutonokat adunk hozzá.

2 megjegyzés:

  1. Ez finom lehet:)Jól megy a munka?

    VálaszTörlés
  2. Jó ötlet ez a céklaleves is, eddig még csak orosz borscsot készítettem főtt, és levet és salátát nyers céklából, ideje így is kipróbálnom.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...