Drága jó Édesanyám szülinapjára készítettem ezt a finom tejszínhabos tortát. Nem vagyok én mestere a tortadíszítésnek, ezt inkább a profikra hagyom, én csak így egyszerűen készítettem, menet közben jöttek az ötletek...
Hozzávalók: 7 tojás, 7 evk. cukor, 1 evk. víz, 1 evk. olaj, 8 evk. liszt, fél tasak sütőpor.
A fenti hozzávalókból egy piskótát sütünk a szokásos módon, egy 27 cm átmérőjű tortaformában. Ha kihűlt a tortalap, kettészeljük és barackos tejszínhabos krémmel töltjük.
Hozzávalók: 1 tasak vaníliaízű pudingpor, 200 g cukor, 500 ml tej, 300 ml tejszín, 2 evk. zselatinpor, 650 g-os barackkompót.
A pudingot a cukorral megfőzzük, kihűtjük. A zselatint kevés vízbe áztatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a barackokat kockákra vágjuk pár darab kivételével, amit a torta díszítésére hagyunk meg.
A pudinghoz hozzáadjuk a tejszínhabot meg a barackot, majd a mikróban felmelegített (20 másodpercig) zselatint is. Ezzel a krémmel betöltjuk a tortalapunkat és legalább 2 orára a jégszekrénybe hagyjuk dermedni.
A torta díszítésére 300 ml tejszín szükséges meg a maradék barack.
Isten éltessen sokáig Drága jó Édesanyám!!!
Isten éltesse az Édesanyádat! Finomat készítettél neki :)
VálaszTörlésNagyon boldog születésnapot Édesanyádnak! Isten éltesse még sokáig! :)
VálaszTörlésFinom tortát készítettél, és szép is. :)
Isten éltesse Édesanyádat, boldog születésnapot kívánok neki.
VálaszTörlésA torta nagyszerű és biztosan finom is volt.
Nagyon guszta a tortád, igazán finom lehetett! :) Nagyon sok boldog születésnapot kívánok Anyukádnak, erőben, egészségben! :)
VálaszTörlésNagyon boldog születésnapot kívánok édesanyádnak!! :)
VálaszTörlésA torta csodás!!!! :)
Nagyon guszta tortát készítettél anyukádnak! Isten éltesse sokáig anyukádat! :)
VálaszTörlésEz a torta pont úgy szép-jó, ahogy van; nagyon guszta!
VálaszTörlésSok boldog szülinapot Anyukádnak! :-)