Már egy hete betegeskedem. Ez a fránya hűlés kerített hatalmába, és nem csak engem, hanem az egész családot. Citromos teán meg kompótokon éltünk, a pirítost is csak a gyógyszerek miatt voltunk kénytelenek megenni. A tegnap mintha egy picikét jobban éreztem magam, az orrom sem folyt annyira, így fel is vehettem a másnapi rendelést. Törtpaszulyt kértek a legényeim, de nem olyan böjtöst, hanem "amibe a disznó beledugja a lábát", azaz füstölt kolbászost.
Hozzávalók: 500 g fehér paszuly(bab), 4 cikk fokhagyma, 3 hagyma, olaj, só, bors, pirospaprika, füstölt kolbász.
A paszulyt előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap hideg vízzel tesszük fel főni, ha időközben a leve elfőtt, forró vízzel pótoljuk. Ha megfőtt, a paszulyt leszűrjük.
Egy kevés olajon a fokhagymákat enyhén megpirítjuk, miután megpirultak egy tányérra kivesszük őket és a visszamaradt olaj meg a leszűrt fővővíz hozzáadásával a paszulyt botmixerezzük. Ízlés szerint sózzuk, majd visszatéve a tűzre összerotyogtatjuk. Egy másik lábaskába elkészítjük a hagymapergelést.
A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, sózzuk, borsózzuk, pirospaprikával meghintjük.
A törtpaszulyt kötelező módon puliszkával tálaljuk.
yummy
VálaszTörlésJó kiadós kaját készítettél így betegen. Remélem hamar meggyógyultok!!!Már a mi családunkban is felütötte a fejét és az egyik része túl van rajta, most jön a másik csapat! További gyógyulást kívánok!!!Tücsi
VálaszTörlésKedves Juci! Mielőbbi gyógyulást kívánok és köszönöm a zárójelbe tett elnevezést (ezt ismertem az Égig érő paszuly meséből-nagyon szeretem)! :D
VálaszTörlésGyógyulást kívánok az egész családnak! Ha már ilyen finomságokat kívántok, akkor talán már kifelé mentek a betegségből :)
VálaszTörlésGyógyulást akkor Juci:) Nekem a múlt héten a hangom ment el teljesen, gondolhatod, hogy örvendtek a diákjaim, mikor látták egy mukkot se tudok szólni:))
VálaszTörlésEz a törtpaszulyod rögtön repülhetne hozzám is, istenien hangzik:)
Gyógyulást neked, jól néz ki a paszulyod azzal a kolbásszal!
VálaszTörlésJobbulást, gyógyuljatok meg hamar, itt a tavasz! :) Nagyon rég készítettem már törtpaszulyt, pedig gyerekkoromban gyakran ettünk és nagyon szerettük is (pirított hagymával)! :)
VálaszTörléswoauuu,ce bine arata!!!!!mi-ai facut o pofta,ca ma apuc de mamaliga!!!puppp!!
VálaszTörlésJobbulást kívánok nektek! Fenomenális ez a paszuly! :)
VálaszTörlésBab a kedvencem, bárhogy elkészítve.
VálaszTörlésMielőbbi gyógyulást kedves Juci.
Még ezzel az étellel nem is találkoztam, de biztosan nagyon finom.
VálaszTörlésÉn még soha nem csináltam tört babot. Lehet, hogy kipróbálom.
VálaszTörlésMielőbbi gyógyulást kívánok nektek!