2013. április 4., csütörtök

Csípős paprika lekváros töltött tojás


       Hát akkor csapjunk a lovak közé és kezdjük az első ünnepi recepttel, a töltött tojással. Húsvétkor, nálunk ez elmaradhatatlan  előétel. Minden alkalommal próbálok valamit változtatni rajta, jaj nem a külalakon,  az nálunk kevésbé számít, hanem az ízvilágán. Most egy kis ecetes tormával is megfűszereztem, de a koronát igaziból a csípős paprikás lekvár tette fel.
               Töltött tojás
        Hozzávalók: tojás, majonéz, ecetes torma, só, bors.
     A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és kettévágjuk. Sárgájukat eltávolítjuk, villával összetörjük, majonézt kavarunk hozzá, majd kevés ecetes tormával, sóval, borssal  ízesítjük. Visszatöltjük az üres tojásfehérjékbe, megszórjuk egy kis pirospaprikával és tetszés szerint díszítjük. Mint említettem, én csípős paprika lekvárral díszítettem.
               Csípős paprika lekvár
       Hozzávalók: 100 g csípős paprika, 100 g cukor, 100 ml ecet.
      A cukrot az ecettel addig főzzük, míg sziruppá alakul, aztán hozzáadjuk az apróra vágott csípős paprikát és így együtt lassú tűzön még 30 percig főzzük. Tiszta befőttes üvegbe töltjük, sokáig eláll. Sültekhez, húsokhoz, előételekhez használjuk.

4 megjegyzés:

  1. Hát ez nem semmi:) Így a Páromnak is biztos jobban ízlene:)

    VálaszTörlés
  2. Igazán finomnak hangzik, már a töltött tojás is, hát még ez a fincsi lekvár a tetején! :) A párom különösen díjazná! :)

    VálaszTörlés
  3. Igazi inyencség ez a csípős paprika lekvár, nagyon guszta és finom lehetett!

    VálaszTörlés
  4. Szia Juci! Elég rében jártam Nálad, szégyenlem is magam érte, mert itt mindíg valami frissességet, finomságot, érdekességet találok. Nagyon guszták a töltött tojások, csak sajnos nálunk erősen kerülendő a méreg erős fűszerezés, bár én néha bűnözök, de meg is szenvedem.
    Dícséret a blog újruhádnak. Látom már Te is nagyon várod a tavaszt.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...