2013. augusztus 7., szerda

Paradicsomos zöldpaszuly


    Nagy a meleg, rekkenőség van, a növények nagyon megsínylik a csapadékhiányt, pedig az uram lelkiismeretesen öntöz minden reggel. Kertünkben a zöldpaszuly a végét járja, már alíg kaptam egy ebédre valót.
       Hozzávalók: 500 g zöldpaszuly, 1 hagyma, 4 paradicsom, 1 csokor zellerlevél, 2 evk. olaj, só, bors.
     A megtakarított, megmosott zöldpaszulyt enyhén sós vízben megfőzzük. Míg fő, addig a paradicsomokat leforrázzuk, héjukat eltávolítjuk és felkockázzuk. Kevés olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, meg az apróra vágott zellerlevelet, sózzuk, borsozzuk. Ha levét elfőtte, hozzáadjuk a megfőtt, leszűrt zöldpaszulyt és pár percig összefőzzük.
        Buggyantott tojással tálaljuk. (Buggyantott tojás: forró, sós, ecetes vízben főzőtt tojás.)

1 megjegyzés:

  1. Ezt imádom egyszerűen Juci:) Bár mi nem tojással szoktuk tálalni.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...