Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, mindig valamit változtatva rajta, de csak igazából most vagyok megelégedve vele. Egyszer sütőben sütöttem, máskor szélesebbre sikerültek a szeletek, aztán úgy sem ízlett, amikor a padlizsánt sütés előtt szórtam be szezámmaggal. A mostani variáns a legjobb, be is jegyzem, amíg el nem felejtem.
Hozzávalók: padlizsán, szezámmag, kevés olaj, só, bors.
A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és vékony karikákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés forró olajban megsütjük. Egy másik serpenyőben szezámmagot pirítunk, amibe aztán a megsült padlizsánszeleteket egyenként beleforgatjuk. Hagymás paradicsomsalátával meg tejfölös muzsdéjjal tálaljuk.
Jucikám, ez nagyon jól hangzik.
VálaszTörlésDe jól mutat, így a tálon....kipróbálom:))
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, biztosan isteni! Nem teljesen a poszthoz tartozik de mint sokat főző-sütő, te mit csinálsz a használt olajjal? Most olvastam hogy le lehet adni a MOL kutakon: http://redir.ec/etolajgyujtes
VálaszTörlésHát Tünde drága ugyanazt az olajat max kétszer használom fel, aztán egy 5 litres nylon palackba gyűjtöm, amit aztán egy szomszéd bácsi visz el(apránként a disznók eledelébe tölti).
Törlés