Ebben a bejegyzésben a fahéjas körteszószé a főszerep. Krumplipürét meg fasírtot gondolom mindenki tud készíteni. A körteszószról csak annyit bevezetőleg, hogy éppen olyan jó kísérője lehet a frissen sült fasírtoknak, sülteknek, mint a főtt húsoknak. Anyukám még gyermekkoromban kedveltette meg a gyümölcs szószokat, szinte minden gyümölcsből készített nekünk. Igaz, nem tejszínnel, de volt finom, vastag, friss, házi tehéntej. Yammmy!
Fahéjas körteszósz
Hozzávalók: személyenként egy-egy körte, liszt, tejszín(esetleg tej), pici só, cukor, őrölt fahéj, pár csepp citromlé.
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd tetszés szerint feldaraboljuk. Kevés vízben főni tesszük. Amikor a körték félpuhák, lisztes tejszínnel behabarjuk, ízesítjük sóval, cukorral és fahéjjal. Pár percig összefőzzük. Mielőtt a tűzről levennénk pár csepp citromlével enyhén savanyítjuk. Tálaláskor újra megszórjuk fahéjjal.
Imádom az aprófasírtot:) A lagyikon mindig azt eszem meg először ay előételes tányérról:)
VálaszTörlésÉn is készülök körteszósyt készíteni, úgy szeretem a gyümölcs - hús párost:)
Nagyon kedvemre való étel, mind a fasírt, a szósz isteni:) Sajnos az én páromat ki lehet kergetni a világból a gyümölcs-hús párosításokkal, de azért néha készítek:)
VálaszTörlésKedvelem a gyümölcsszószokat, viszont körtéből még nem készítettem, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésHolnap én is kipróbálom, de kókusztejjel és rizsliszttel habarom. Remélem a kókusztej nem viszi el a körte ízét!
VálaszTörlésBizonyara izleni fog!
Törlés