2013. szeptember 11., szerda

Apró fasírt krumplipürével meg körteszósszal


          Ebben a bejegyzésben a fahéjas körteszószé a főszerep. Krumplipürét meg fasírtot gondolom mindenki tud készíteni. A körteszószról csak annyit bevezetőleg, hogy éppen olyan jó kísérője lehet a frissen sült fasírtoknak, sülteknek, mint a főtt húsoknak. Anyukám még gyermekkoromban kedveltette meg a gyümölcs szószokat, szinte minden gyümölcsből készített nekünk. Igaz, nem tejszínnel, de volt finom, vastag, friss, házi tehéntej. Yammmy! 
           Fahéjas körteszósz
        Hozzávalók: személyenként egy-egy körte, liszt, tejszín(esetleg tej), pici só, cukor, őrölt fahéj, pár csepp citromlé.
        A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, majd tetszés szerint feldaraboljuk. Kevés vízben főni tesszük. Amikor a körték félpuhák, lisztes tejszínnel behabarjuk, ízesítjük sóval, cukorral és fahéjjal. Pár percig összefőzzük. Mielőtt a tűzről levennénk pár csepp citromlével enyhén  savanyítjuk. Tálaláskor újra megszórjuk fahéjjal.

3 megjegyzés:

  1. Imádom az aprófasírtot:) A lagyikon mindig azt eszem meg először ay előételes tányérról:)
    Én is készülök körteszósyt készíteni, úgy szeretem a gyümölcs - hús párost:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kedvemre való étel, mind a fasírt, a szósz isteni:) Sajnos az én páromat ki lehet kergetni a világból a gyümölcs-hús párosításokkal, de azért néha készítek:)

    VálaszTörlés
  3. Kedvelem a gyümölcsszószokat, viszont körtéből még nem készítettem, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...