2013. szeptember 6., péntek

Rántott csirkemell céklás rizottóval meg szalmakrumplival


      Villámgyors ebéd éhes családnak. Mint mindig ezt a menüt is megbeszéltük reggel, a szalmakrumpliba nem voltam beleegyezve, a többi stimmelt. Na, de oly ritkán sütök itthon nekik szalmakrumplit, úgy hogy csak engedtem, hogy felkerüljön a listára. A rántott csirkemell receptjét nem is írom le, a blogomon megtalálhatjátok, s gondolom szalmakrumplit mindenki tud sütni. Hanem a céklás rizottónál álljunk meg egy percet.
        Céklás rizottó (2 személyre)
        Hozzávalók: 1 alma nagyságú nyers cékla, 1 diónyi hagyma, 4 evk. rizs, 1 evk. olaj, só, bors.
       A friss céklát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, kevés vízzel 30 percig pároljuk. A hagymát apróra vágjuk, forró olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a megmosott rizset, lepirítjuk, majd az előfőzött céklát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsózzuk,  felöntjük vízzel és puhára pároljuk.

4 megjegyzés:

  1. Guszta! Ezt a céklás változatot nem ismerem de nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Finom ebédetek volt, különleges ez a céklás rizottó! :)

    VálaszTörlés
  3. De nagyon jó, ötletes! Nem csoda, hogy mindenkinek ízlett :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...