Villámgyors ebéd éhes családnak. Mint mindig ezt a menüt is megbeszéltük reggel, a szalmakrumpliba nem voltam beleegyezve, a többi stimmelt. Na, de oly ritkán sütök itthon nekik szalmakrumplit, úgy hogy csak engedtem, hogy felkerüljön a listára. A rántott csirkemell receptjét nem is írom le, a blogomon megtalálhatjátok, s gondolom szalmakrumplit mindenki tud sütni. Hanem a céklás rizottónál álljunk meg egy percet.
Céklás rizottó (2 személyre)
Hozzávalók: 1 alma nagyságú nyers cékla, 1 diónyi hagyma, 4 evk. rizs, 1 evk. olaj, só, bors.
A friss céklát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, kevés vízzel 30 percig pároljuk. A hagymát apróra vágjuk, forró olajon megfonnyasztjuk, rátesszük a megmosott rizset, lepirítjuk, majd az előfőzött céklát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsózzuk, felöntjük vízzel és puhára pároljuk.
Jól hangzik Juci :)
VálaszTörlésGuszta! Ezt a céklás változatot nem ismerem de nagyon finom lehet!
VálaszTörlésFinom ebédetek volt, különleges ez a céklás rizottó! :)
VálaszTörlésDe nagyon jó, ötletes! Nem csoda, hogy mindenkinek ízlett :)
VálaszTörlés