Két káposztás lepény receptem is van már a blogomon és tessék ez itt a harmadik. A mostani semmivel sem különbözik az első kettőtől, csak a kivitelezésen változtattam. Nem tartottam fontosnak erről bejegyzést írni, de már ketten jelezték e-mail-ben, hogy magyarázzam meg, hogy is készül az a káposztás koszorú (a fotókat még tegnap közzétettem a fb-on).
Hozzávalók 6 darabhoz: 600 g liszt, 25 g friss élesztő, 1 kisk. cukor, 5 evk. olaj, 1 kisk. só, 350 ml langyos víz, 1 darab dagasztógép..
Kelt tésztát készítünk a megszokott módon, meleg helyen körülbelül egy órát pihentetjük. Míg duplájára nő, addig elkészítjük a dinsztelt káposztát. Forró olajon egy diónyi hagymát megfonnyasztunk, rátesszük a legyalult káposztát ( kb. 1 kg), sózzuk, borsózzuk és készre pároljuk.
Ha tésztánk megkelt hatba osztjuk. Mindegyik golyót kerekre, tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Mindegyiket a tepsibe vágjuk nyolcba és ott is töltjük meg. Díszítésként koktélparadicsomot használunk. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Mielőtt a koszorúkat sütőbe tennénk felvert tojással kenjük be.
A tészta cikkeket pedig rákell hajtani .Nagyon guszta és igen finom lehet.
VálaszTörlésKöszönöm Éva a segítséget, de gondolom ez magától értetődik ( a ráhajtás)!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszett!
érthetődik
TörlésAzt hiszem, viszem az elkészítési módot-
VálaszTörlésnagyon dekoratív! :)
De nagyon mutatós lett a koszorúd! nagyon tetszik :)
VálaszTörlés