2013. szeptember 25., szerda

Káposztás koszorú


       Két káposztás lepény receptem is van már a blogomon és tessék ez itt a harmadik. A mostani semmivel sem különbözik az első kettőtől, csak a kivitelezésen változtattam. Nem tartottam fontosnak erről bejegyzést írni, de már ketten jelezték e-mail-ben, hogy magyarázzam meg, hogy is készül az a káposztás koszorú (a fotókat még tegnap közzétettem a fb-on). 
     Hozzávalók 6 darabhoz: 600 g liszt, 25 g friss élesztő, 1 kisk. cukor, 5 evk. olaj, 1 kisk. só,  350 ml langyos víz, 1 darab dagasztógép..
       Kelt tésztát készítünk a megszokott módon, meleg helyen körülbelül egy órát pihentetjük. Míg duplájára nő, addig elkészítjük a dinsztelt káposztát. Forró olajon egy diónyi hagymát megfonnyasztunk, rátesszük a legyalult káposztát ( kb. 1 kg), sózzuk, borsózzuk és készre pároljuk.
       Ha tésztánk megkelt hatba osztjuk. Mindegyik golyót kerekre, tepsi nagyságúra nyújtjuk. 


      Mindegyiket a tepsibe vágjuk nyolcba és ott is töltjük meg. Díszítésként koktélparadicsomot használunk. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Mielőtt a koszorúkat sütőbe tennénk felvert tojással kenjük be.

5 megjegyzés:

  1. A tészta cikkeket pedig rákell hajtani .Nagyon guszta és igen finom lehet.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Éva a segítséget, de gondolom ez magától értetődik ( a ráhajtás)!
    Örülök, hogy tetszett!

    VálaszTörlés
  3. Azt hiszem, viszem az elkészítési módot-
    nagyon dekoratív! :)

    VálaszTörlés
  4. De nagyon mutatós lett a koszorúd! nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...