2013. szeptember 28., szombat

Paradicsomos káposzta leves


        Maradjunk még egy picit a káposztánál. Ma egy rendkivül ízletes káposzta levest sikerült főznöm, mivel belecsempésztem egy kis enyhén füstölt cérnakolbászt is (cabanost). Kertünkben kiújult a kapor, szedtem is egy jó csokorral a levesbe.
        Hozzávalók: 1 hagyma, egy kisebb fej káposzta, 500 ml paradicsomlé, friss kapor meg csombor, 2 evk. olaj, 2 evk. liszt, cukor, só, egy vegetakocka, 300 g cérnakolbász.
     A fővő vízbe először a hagymát, a vegetakockát, kevés sót és az összekötött, megmosott fűszereket (csombord, kapor) tesszük. Azután a feldarabolt friss káposzta következik. Amikor a káposzta majdnem puha, nagyon vékony rántást készítünk és a paradicsomlével együtt a leveshez adjuk, összefőzzük. Utánaízesítünk egy pici cukorral ha kell, aztán mehet bele a feldarabolt kolbász is. Mivel cérnakolbászról van szó, csak pár percig hagyjuk főni, hogy ne repedjenek ki. Tálaláskor tejfölt is adhatunk a leveshez, ez most nálam elmaradt.

2 megjegyzés:

  1. Egy jó kis kapor nekem is jól esne most, főleg ilyen fincsi levesbe:)

    VálaszTörlés
  2. Igazán jól hangzik, minden káposztás dologra "vevő vagyok" :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...