2014. február 14., péntek

Diós spagetti torta

       
    
    Megint egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető recept. Bálint napra állítottam össze, most második fogásként tálaltam, a lucskoskáposzta leves után, de szerintem desszertként is megállja a helyét.
     Hozzávalók: 1 l tej, 400 g tészta(spagetti), 4 tojás, 5 evk. cukor, 150 g darált dió, 1 citrom reszelt héja. Még : 500 ml tej, 5 evk. cukor, 1 tasak eperízű pudingpor.

   
    Először a tésztát  tejben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük. A tojások sárgáját a cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat meg a diót. Mindezekhez hozzáadjuk a kihűlt tésztát, majd a végén a keményre felvert tojáshabot. Sütőpapírral bélelt lábosba símítjuk, előmelegített 180 fokos sütőbe 40 percre sülni tesszük. Ha megsült, tálra borítjuk és pudinggal tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Milyen ötletes, nagyon fincsi lehet! :) A tartalmas leves után tökéletes második fogás! :)

    VálaszTörlés
  2. Milyen jól mutat!!! és diós!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...