2014. február 7., péntek

Narancsos kiflifelfújt

     Ma ünnepeltünk. Hazajött a lányom az egyetemről, lejártak a vizsgái, igen nagy sikerrel. Ez a finom narancsos kiflifelfújt készült tiszteletére.
     Hozzávalók: 200 g édes kifli vagy kalács, 3 tojás, 300 ml tej, 6 evk. cukor, 50 g olvasztott vaj, 2 narancs.
       A narancsokat megpucoljuk és feldaraboljuk. Egy jénai tálba beletesszük a felszeletelt kiflit. A 3 tojássárgát elkavarjuk 3 evk. cukorral, hozzáadjuk a hideg tejet meg az olvasztott vajat, majd rátöltjük a kiflidarabokra. Megszórjuk narancsdarabkákkal és 15-20 percre előmelegített 180 fokos sütőbe sülni tesszük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, rásímítjuk az elősütött kiflifelfújtra és készre sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik a recept, gyorsan elkészíthető, vittem :)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a kislánynak a sikeres vizsgáért, Neked pedig köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Gratula a lányodnak, megérdemelte ezt a finom desszertet:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...