2014. február 10., hétfő

Háromszínű diós püspökkenyér

     Valamelyik nap az uram megjegyezte, hogy rég evett püspökkenyeret. Aztán, hogy ne menjen feledésbe a dédike receptje, vasárnapra el is készítettem.
    Hozzávalók: 7 tojás, 7 evk. cukor, 7 evk. liszt, 2 evk. kakaó, 1 tasak sütőpor, 50 g dió.
   A 7 tojássárgát habosra keverjük 3,5 evk. cukorral, hozzáadjuk a 3,5 evk. lisztet amibe egy fél tasak sütőport vegyítettünk. Ezt a masszát egy kalácstepsibe símítjuk, amit előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. Meghintjük szitált kakaóporral. A 7 tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, hozzáadjuk a maradék sütőporos lisztet meg az apróra vágott diót. Ezt is a tepsibe símítjuk, előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.

3 megjegyzés:

  1. Juci, nemhiába a dédik receptje, csodaszép:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ötletes és mutatós, és biztosan nagyon finom is! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyszerű recept! Ebben a formájában még nem találkoztam vele, köszi, hogy megosztottad :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...